Motie voor 'dienstencheque' haalt het nog even niet

Dick Karssen 13 bijgesnedenwoensdag 06 juli 2016

In een motie op 27 juni heeft Dick Karssen het college gevraagd inwoners die ondersteuning via de WMO ontvangen voor bijvoorbeeld hulp in het huishouden, dagbesteding of speciaal vervoer de mogelijkheid te bieden om een soort dienstencheque in te kopen. De Raad vond het een sympathiek idee, maar hield het plan nog even aan, om eerst andere onderzoeken af te wachten.

Het plan van een dienstencheque werkt al in de gemeente Amersfoort. Mensen kunnen daar tegen een eigen bijdrage van € 5,- per uur (extra) uren hulp in de huishouding inkopen bij een deelnemende zorgaanbieder. De gemeente betaalt de rest. De heer Karssen stelde voor deze dienstencheque te introduceren en de kosten voor 2016 te dekken uit de resterende zorggelden van 2015.

De motie dreigde te worden verworpen, maar Karssen hield vol. Daarop is de motie aangehouden, dat wil zeggen dat de Raad er later op terug wil komen. Eerst moet nu het onderzoek van de wethouder naar de effecten van de uitspraak van de Centrale raad van Beroep over huishoudelijke hulp klaar zijn, en als het even kan ook nog het diepte onderzoek naar de gewenste zorg bij inwoners. Wel vonden de overige Raadsleden het een sympathiek idee. Als u wilt dat het meer wordt dan dat, schrijf dan een berichtje aan de Gemeenteraad of Raadsleden van andere partijen.

« Terug

Archief > 2016 > juli

Geen berichten gevonden