Referendum Wet Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (WIV)

Spionagezaterdag 03 maart 2018

Op 21 maart stemmen we voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die verkiezingen zijn belangrijk voor de ChristenUnie: we willen ook in de komende periode ons geloof een stem geven en waardevol zijn in de politiek. Op dezelfde dag wordt het referendum over de Wiv gehouden – de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Wellicht vraagt u zich af wat de mening van de ChristenUnie is over deze wet. Lees dan verder.

Die wet is belangrijk omdat er in staat wat de veiligheidsdiensten wel en niet mogen. Het voorstel waar in het referendum over wordt gestemd, is een modernisering van een oudere wet. In de wet gaat het om de veiligheid in en van ons land en een zorgvuldige omgang met privacy.

De ChristenUnie is vóór de nieuwe wet. Mede door de inzet van de ChristenUnie is het recht op privacy gewaarborgd en is het toezicht op dat wat de veiligheidsdiensten doen versterkt. In het Regeerakkoord is nog eens extra vastgelegd dat het massaal verzamelen van gegevens niet mag én dat er een vroegtijdige evaluatie van de wet komt. Het is daarom belangrijk dat de nieuwe Wet op de inlichten- en veiligheidsdiensten er komt.

 

« Terug