Meest recente prognoses van de uitgaven in het sociaal domein (jeugdzorg en WMO)

vrijdag 29 maart 2019

Op verzoek van de werkgroep uit de raad die zich bezighoudt met zaken in het sociaal domein gaf wethouder Waaldijk met zijn medewerkers een presentatie over de meest recente prognoses van de uitgaven in het sociaal domein (jeugdzorg en WMO).

Hij kon een klein lichtpuntje melden, namelijk dat we op basis van realisatiecijfers een kleine meevaller kunnen noteren van meer dan 1 miljoen over het derde kwartaal van 2018.
Het is niet zeker of hier sprake is van een trend. De noodzaak om uithuisplaatsing van jongeren te voorkomen en zo dicht mogelijk bij huis hulp te bieden blijft.

Onafhankelijk vertrouwenspersoon

Donderdagavond 14 maart stond de verlenging met twee jaar van het contract van de onafhankelijk vertrouwenspersoon Zorg en Ondersteuning op de agenda.
Het gaat om een beperkt contract van 4 uur per week en het is een grote steun voor inwoners wanneer er iets mis gaat in een traject van zorgverlening. Klachten en eventuele miscommunicatie kunnen worden rechtgezet en het levert ook adviezen op hoe processen beter kunnen worden ingericht.
Kernpunt van de discussie bleek de vraag of de voortzetting van het contract mee moet in de komende bezuinigingsronde.

« Terug

Archief > 2019 > maart

Geen berichten gevonden