Digitale democratie

Plaatje kantoor bijgesneden.jpgwoensdag 29 april 2020

De laatste weken lag het gemeentehuis van Utrechtse Heuvelrug er verlaten bij. Geen bibliotheek, geen muziekschool, geen oudereninloop, geen of nauwelijks ambtenaren en ook geen gemeenteraad. Na enkele weken kwam de vraag op of en zo ja hoe de gemeenteraad weer zou kunnen vergaderen. Inmiddels is er een noodwet die digitaal vergaderen en besluiten van bijvoorbeeld gemeenteraden mogelijk maakt

Donderdag 16 april heeft de eerste digitale avond van de raad plaatsgevonden met op de agenda enkele relatief lichte "ruimte"- onderwerpen. De komende weken zal dat worden voortgezet. Via de koppeling “avonden van de raad” zijn die ook te volgen. Dat beeld ziet er heel anders uit dan bij een fysieke raadsvergadering. Je ziet telkens 4 personen in beeld, waaronder de achtereenvolgende sprekers. De raadsleden en andere deelnemers aan de vergadering zitten allemaal thuis met een (ingebouwde) camera voor zich. Vanuit de fractie zijn we blij dat er een methode is gevonden om toch raadsvoorstellen af te gaan handelen.

Huizenbouw

De fractie heeft ingestemd met een aangepast voorstel om huizen te bouwen op een perceel aan de Sterkenburgerlaan in Doorn. De wijziging betrof met name de toevoeging van twee middeldure woonhuizen aan het plan voor zes dure woningen. Onze fractie had eerder tegengestemd om duidelijk te maken dat nieuwbouwplannen zo veel als mogelijk is moeten voldoen aan de uitgangspunten van de woonvisie 2018. Door de toevoeging van de middeldure huurhuizen voor een periode van 15 jaar is daaraan deels tegemoet gekomen. Maar het belangrijkste is: het signaal is afgegeven dat de gemeenteraad niet enkel dure huizen gebouwd wil zien, maar ook huizen in de categorie sociaal en middelduur.

« Terug

Archief > 2020 > april

Geen berichten gevonden