Bouwplannen basisscholen en Dorpshuis Maarn

Bassischoolvrijdag 19 mei 2017

De basisscholen De Ladder en De Meent in Maarn zijn aan vervanging toe. Samen met Dorpshuis De Twee Marken willen zij een Multifunctionele Accommodatie bouwen, waarin dan ook de sporthal, de bibliotheek en kinderopvang De Trommelaar kunnen worden gehuisvest. De CU heeft samen met andere partijen via een motie aandacht gevraagd voor de parkeerproblemen daar en voor aanvullende woningbouw op het terrein.

Fractievoorzitter Dick Karssen: "Het is een ingewikkelde klus en die goed moet worden voorbereid. Enige tijd geleden is de gemeenteraad gevraagd om geld beschikbaar te stellen voor de verdere voorbereiding. De ChristenUnie vind het een goede ontwikkeling dat vanuit het dorp zelf deze plannen naar voren zijn gebracht en steunt deze ontwikkeling van harte."

Wel is via een motie, ingediend samen met D66 en BVH, het college gevraagd om na de zomer met een rapport over mogelijke oplossingen te komen voor de parkeerproblemen rond de Twee Marken, zodat die mogelijke oplossingen na de zomer nog kunnen worden verwerkt in de nieuwbouwplannen. Die motie kreeg brede steun. Alleen de fractie Open (PvdA en Groen Links) vond de motie niet nodig.

Woningbouw
Wanneer de nieuwbouw compact wordt uitgevoerd blijft er op het huidige terrein ruimte over, dat biedt wellicht mogelijkheden voor woningbouw op vrijkomende grond waarop nu onderwijsgebouwen staan.
In onze gemeente is gebrek aan mogelijkheden voor nieuwe woningen, daarom heeft de ChristenUnie een motie van CDA en D66 mede ingediend zodat het college die mogelijkheden kan onderzoeken en de gemeenteraad tijdig over de uitkomsten van dat onderzoek informeren. Dan kan de raad een integraal besluit nemen over de kaders voor de multifunctionele accommodatie én eventuele woningbouw. De motie is met ruime steun aangenomen.

« Terug

Archief > 2017 > mei

Geen berichten gevonden