Bezoek aan autobedrijf Dijkstal

Dijkstal krijgt lintjedinsdag 06 maart 2018

Met een vier man sterke delegatie heeft de fractie van de ChristenUnie vrijdag 2 maart een bezoek gebracht aan autobedrijf (Guido) Dijkstal in Leersum. Redenen daarvoor zijn: grote inzet voor bevorderen van nieuwe manieren van energieopwekking en voor het werken met gewone, bijzondere mensen.

We zijn hartelijk ontvangen en zitten lekker warm in de kantine boven de garage. Guido vertelt met passie over de moeizame tocht voor het realiseren van alternatieve energiebronnen.

Met name bij het installeren in het  bedrijf van een houtvergasser liep hij tegen aardig wat problemen aan bij het realiseren van zijn ‘duurzame’ droom. Er waren namelijk geen echte toepasselijke regels. Uiteindelijk werd de installatie getoetst aan regels die gelden voor olieraffinaderijen.  Alles moest worden gekeurd. Dit is de boodschap die wij oppakken: de regelgeving moet eenvoudiger.  Wat de politiek zou kunnen doen: zorgen voor meer duidelijkheid voor andere ondernemers. Zodat andere ondernemers tegen minder muren oplopen.

Guido ontving van de fractie een symbolisch “Waardevol”-lintje en gesigneerd boek “hoop voor een verdeeld land” van Gert-Jan Segers omdat hij zich inzet om zijn bedrijf milieubewuster te maken. Guido Dijkstal laat zien dat het als kleinschalig bedrijf mogelijk is milieubewust te zijn, iets dat de ChristenUnie graag wil stimuleren.

« Terug