Duurzame oplossingen uit Utrechtse Heuvelrug onderweg naar Den Haag

Hester en Rozemarijn.jpgzaterdag 06 maart 2021

Medewerkers van de ChristenUnie in Utrechtse Heuvelrug hebben zaterdag 6 maart meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

Rozemarijn en Hester van de ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug stapten zaterdag op de fiets om in de gemeente gespotte lokale oplossingen naar Den Haag te brengen. “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Deze lokale initiatieven dragen hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland. “

Zo bezochten ze basisschool De Kring in Driebergen, waar een werkgroep wil zorgen voor meer bomen en planten op het schoolplein, gingen ze kijken bij de moestuinen van Kraaybeekerhof en namen een kijkje bij de gezamenlijke tuin van het woonproject De Groene Tuinen in Driebergen.

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Kamerlid Carla Dik en kandidaat Kamerlid Pieter Grinwis , die alle initiatieven meenamen naar Den Haag. “Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht” aldus Carla Dik en Pieter Grinwis.   

 

 

« Terug

Reacties op 'Duurzame oplossingen uit Utrechtse Heuvelrug onderweg naar Den Haag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.