De ChristenUnie plant 1000 bomen, Utrechtse Heuvelrug doet mee!

Boom in Leersum.jpgmaandag 15 maart 2021

De ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug heeft vandaag een jonge boom geplant en er 10 geschonken aan een basisschool in Driebergen, in het kader van de bomenreddingsactie van de ChristenUnie. De komende dagen planten kandidaten en partijleden uit hele land ruim duizend bomen. Dit onder de noemer #PlantenVoorDeToekomst.

Dit weekend trapten Gert-Jan Segers en Carola Schouten de actie af. Gert-Jan Segers: “De ChristenUnie is een partij van rentmeesterschap, van zorg voor de schepping. Dat betekent dat we het land mooier en groener willen doorgeven aan de volgende generatie. Afgelopen zaterdag plantten wij een jonge boom als een investering in de leefwereld van onze kinderen. Als een teken van hoop. Deze boom gaat bijdragen aan biodiversiteit, schone lucht en zo ook aan onze gezondheid en die van de volgende generatie.”

In het verkiezingsprogramma zet de ChristenUnie in op uitbreiding van het bosareaal met 10%. Omgerekend zijn dat 55.000 voetbalvelden. Dat is goed voor zowel de biodiversiteit als het vastleggen van CO2. De bomen die de partij de komende dagen plant zijn inheemse bomen/heesters, en dragen daarmee bij aan de biodiversiteit.

 

« Terug

Reacties op 'De ChristenUnie plant 1000 bomen, Utrechtse Heuvelrug doet mee!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.