Wij zoeken bestuursleden!

Wij zoeken bestuursleden foto.jpgvrijdag 09 februari 2024

"Heuvelrug Doet" van de gemeente Utrechtse Heuvelrug helpt ons om nieuwe leden voor ons bestuur te vinden! Zij schreven een artikel over ons en plaatsen dat op hun website. Wil je meer weten over deze vacatures, lees dan verder!

‘Er gaat een nieuwe wereld voor je open, het is een echte leerervaring’.

Het mooie aan een bestuursfunctie bij de lokale ChristenUnie is dat het enorm leerzaam is en dat je te maken krijgt met een interessant netwerk. Je praat o.a. met raadsleden en burgermeesters. Ik zie het enthousiasme bij Lydia de voorzitter, wanneer ze hierover spreekt. De passie zit niet alleen daar, maar vooral ook bij het samen een uitdaging aangaan en ergens naar toe werken. Zeker in verkiezingstijd zet je je samen in voor de idealen van de partij. Je hebt hierin snel invloed en kunt ook je mening inbrengen. Samen denk je een campagne uit en daar mag best humor in zitten. Zo hebben we de vorige keer een toilet op een karretje gezet en zijn zo door de straten gaan rijden om kenbaar te maken dat we meer openbare toiletten zouden willen. Je kunt dus ook veel creativiteit kwijt in dit werk.

Voor ons bestuur (een team dat leiding geeft aan de lokale afdeling van de ChristenUnie) zoeken we met spoed een secretaris. De grootste druk voor de secretaris ligt altijd tijdens verkiezingstijd, omdat dan de kieslijst moet worden ingeleverd. Dit is een enorm secuur proces. Buiten de verkiezing ben je ongeveer 1 à 2 uur per maand kwijt aan bestuurstaken. Ook zoeken we twee algemene bestuursleden die kunnen meedenken en de plaatselijke afdeling willen ondersteunen.

Waarom in het bestuur van de ChristenUnie komen?

In de eerste plaats zijn we een leuk team. Iedereen respecteert elkaar. We hebben een gezamenlijk doel; ons namelijk inzetten voor de idealen van de partij. Het is een enorm leerzame functie, die goed staat op je cv of die bijdraagt aan de doorontwikkeling naar een politieke functie. We vieren onze successen door middel van een etentje. De ledenontmoetingen zijn altijd fijn, zeker als je iets mee kunt geven. Zo hadden we de laatste keer een lezing over het energienetwerk. Je bent als bestuurslid bij de Christen Unie maatschappelijk betrokken en denkt mee op belangrijke maatschappelijke thema’s. Als nieuw bestuurslid ben of word je lid van de partij en ben je christen. Natuurlijk mag je eerst komen proeven voordat je lid gaat worden.

Zie jij deze bestuursfunctie zitten of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Lydia Plat (voorzitter bestuur ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug), tel. 06 – 360 74 073 of lydiaplat@utrechtseheuvelrug.christenunie.nl."

Tekst: Sjarenka Bognar

ChristenUnie | Heuvelrug Doet

« Terug